MAAK KENNIS MET ONZE ALUMNI


Zij waren actief bij Rechtswinkel Gennep

mr. Aletha Dera-ten Bokum

Advocaat arbeidsrecht bij Dirkzwager advocaten & notarissen N.V.

Word tijdens je studententijd vooral vrijwilliger bij een rechtswinkel. Het stelt je in staat om al tijdens je studietijd zo dicht mogelijk bij de praktijk te komen en bovendien draag je je steentje bij aan de maatschappij. Je leert om te gaan met casusposities waarbij je, anders dan bij tentamenvragen gedurende je studie, niet (meteen) alle relevante informatie krijgt. Daardoor train je je gespreksvaardigheden: goed luisteren, samenvatten, doorvragen op de punten die er juridisch toe doen en in begrijpelijke taal adviseren. Bovendien kan het helpen bij je carrièrekeuze. Mede door mijn rechtswinkelwerk wist ik namelijk dat mijn hart bij het arbeidsrecht ligt.
Tel:


mr. Maaike Janssen

Corporate lawyer bij de Universiteit Wageningen

Door rechtswinkelwerk gaat je studie rechten eindelijk leven. Geen denkbeeldige, keurig uitgewerkte casusposities op papier, maar ook te maken krijgen met de personen - en bijbehorende emoties - achter de verhalen. Je leert de theorie toe te passen in de praktijk en krijgt er (vaak) nog waardering voor ook. Zeer leerzaam. Daarnaast is het vooral ook heel gezellig; samen met de mederechtswinkeliers los je vraagstukken op, maar is er ook voldoende tijd over voor een drankje. Kortom, voor iedereen die het nuttige met het aangename wil combineren, is rechtswinkelwerk een goede keuze.
Tel:


mr. Josje Koehof

Advocaat bij Hogan Lovells

Ik heb me met veel plezier ingezet voor de rechtswinkel en discriminatiemeldpunt Gennep; eerst als medewerkster en later ook als bestuurslid. Ik heb hier geleerd dat het recht in de praktijk niet te vergelijken is met het recht zoals je het op de universiteit leert. In de praktijk wordt het je al snel duidelijk dat een casus nooit zwart-wit is, maar eerder grijs. Hierdoor leer je al gauw creatief te denken en op een praktische manier met de wet- en regelgeving om te gaan. Het contact met de mensen achter de juridische casus was echter nog veel belangrijker. Daardoor heb ik op een laagdrempelige manier geleerd hoe je een goed intakegesprek moet houden (lees: proberen de regie te houden, maar ook de emotie niet uit het oog te verliezen), verwachtingen te managen en op een heldere manier te adviseren. Deze vaardigheden zijn later in mijn praktijk van grote waarde gebleken. Ik kan het iedereen aanraden om als vrijwilliger bij de rechtswinkel en discriminatiemeldpunt Gennep aan de slag te gaan!
Tel:


mr. Maarten Kuipers

Docent strafrecht aan de Universiteit Utrecht en wetenschappelijk medewerker bij Advocatenkantoor Siccama

Het werken bij de Rechtswinkel in Gennep was de eerste keer dat ik écht de theorie uit de rechtenstudie mocht toepassen in de praktijk. Het viel me toen al op dat de rechtswinkel een professionele werkwijze had: studenten die bijna afgestudeerd waren – en dus al een expertise hadden – leerden het vak aan de “groentjes” (zoals ik het moment toen ik bij de rechtswinkel begon). Wat ik het allerleukst vond aan het werken bij de rechtswinkel was echter het contact met de cliënten. Het was een feest om elke keer weer mensen te kunnen en mogen adviseren over allerlei juridische aangelegenheden. Dát contact heeft mij gevormd tot de jurist die ik vandaag de dag ben.
Tel:


Het is weer mogelijk om op locatie bij ons langs te komen voor gratis juridisch advies. Afspraken kunnen ook nog digitaal doorgang vinden. Wij willen u vragen om u aan te melden op onze website en indien mogelijk om alleen te komen.
https://www.rechtswinkel-gennep.nl/

Vanaf mei is het weer mogelijk om op locatie bij ons langs te komen voor gratis juridisch advies. Afspraken kunnen ook nog digitaal doorgang vinden. Wij willen u vragen om u aan te melden op onze website en indien mogelijk om alleen te komen.
https://www.rechtswinkel-gennep.nl/

Wist je dat je bij de Rechtswinkel Gennep gratis juridisch #advies kunt krijgen? De #rechtswinkel behandelt alle rechtsgebieden en helpt met je juridische vraag of probleem. Ook is de rechtswinkel het #discriminatiemeldpunt. Meer informatie en contact? 👉 http://www.rechtswinkel-gennep.nl

KOM ONS BEZOEKEN


VRIJDAG VAN 19.00 TOT 20.30

Let op: Vanaf mei is het weer mogelijk om op locatie bij ons langs te komen. Afspraken kunnen ook nog digitaal doorgang vinden.